Review K-NATICS Pro - oplaadbare zaklamp met krachtige batterij | bergfamilie.nl (2024)

K-NATICS is een jong merk met een duidelijk doel voor ogen: duurzame, oplaadbare zaklampen ontwikkelen. K-NATICSPro is het uithangbord van de jonge Amsterdamse onderneming. Volgens de makers is dit dé beste oplaadbare zaklamp van dit moment. Of dat zo is? Dat lees je in deze uitgebreide review.

Review K-NATICS Pro - oplaadbare zaklamp met krachtige batterij | bergfamilie.nl (1)

Samenvatting review review K-NATICS Pro

Geschikt voor: in de auto, op de camping en outdoor gebruik.
Wat is leuk: robuuste LED zaklamp met enorm veel licht.
Lengte:
16,5 cm.
Diameter: 4,5 cm op het dikste punt.
Waterdicht: ja, IP65. Stof en waterdicht.
Bereik lichtstraal: maximaal 1.000 meter!
Lumen: maximaal 3.000 lumen (5 standen).
Standen: 5 verschillende lichtstanden
Accu: 5.000 mAh lithium ion accu (opladen via usb) of 3x AAA batterijen.
Batterijduur:6-8 uur op de hoogste stand.
Kopen: voor € 59,95 verkrijgbaar via K-NATICSen bij bol.com.

Volledige review K-NATICS Pro

K-NATICS is een Nederlands bedrijf dat oplaadbare zaklampen verkoopt. Het bedrijf is opgericht door twee gadgetfreaks die, in hun zoektocht naar de beste zaklamp voor outdoor gebruik, er tegen aan liepen dat een goede zaklamp kopen niet zo eenvoudige was. Ze besloten een zaklamp op de markt te brengen met een krachtige batterij en een sterke lichtbron.

Goede eerste indruk

K-NATICS Pro koop je direct via de website de fabrikant of via bol.com.. De zaklamp wordt dezelfde dag nog verzonden en wordt normaal gesproken de volgende dag bezorgd. Aangezien wij in Oostenrijk wonen, duurde de verzending iets langer. Maar binnen een paar dagen werd de zaklamp bij ons bezorgd.

De oplaadbare zaklamp wordt geleverd in een stevige kartonnen doos. In de doos zit een mooie case waar de K-NATICS Pro in bewaard kan worden. Naast de zaklamp zitten er een stoffen bewaarzak (om de zaklamp in te bewaren in je rugtas), een usb laadkabel, de accu, een batterijhouder (voor ‘normale’ AAA batterijen) en een kleine handleiding in.

Alles bij elkaar ziet het er heel mooi en verzorgd uit. Alsof je een mooi cadeau uitpakt.

Review K-NATICS Pro - oplaadbare zaklamp met krachtige batterij | bergfamilie.nl (2)

Eerste gebruik

Alles wat je voor het eerste gebruik moet doen, is eenvoudig. De batterij in de zaklamp doen en de zaklamp aanzetten.

De bediening van de zaklamp is erg simpel. Er is een knop waarmee je de zaklamp kunt aanzetten, en waarmee je van lichtstand wisselt. Vier blauwe indicatielampjes direct naast de aan- en uitknop geven aan hoe ‘vol’ de accu nog is.

Review K-NATICS Pro - oplaadbare zaklamp met krachtige batterij | bergfamilie.nl (3)

Enorm felle lichtstraal en zoom-optie

Met de K-NATICS Pro ben je verzekerd van goed zicht in het donker. De super krachtige XHP-Led lamp geeft enorm veel licht. Wel tot 3.000 Lumen. Er zijn drie verschillende lichtsterktes waarop je de zaklamp kunt instellen.

  • high (100%)
  • medium (70%)
  • low (50%)

Zelfs op de laagste stand heb je meer dan genoeg licht om je te oriënteren in het donker. Naast deze drie standen kan de zaklamp ook nog ingesteld worden op ‘strobe‘ (knipperen) of de SOS-stand, waarmee de K-NATICS Pro in morsecode SOS seint. Deze standen zijn alleen voor noodgevallen bedoeld.

Het meest onder de indruk ben ik van de ‘instelbare zoom’. Door de zaklamp in- of uit te schuiven wordt de lichtstraal meer of minder gefocust. Hiermee kan je kiezen of de zaklamp verder schijnt, of juist voor een brede lichtbundel. Wanneer je hem op de meest verre lichtstraal instelt, heeft de zaklamp volgens de fabrikant een bereik van wel 1.000 meter.

Dat laatste heb ik natuurlijk niet nagemeten. Wel heb ik gezien dat de gefocuste lichtbundel bomen, die een paar honderd meter verderop staan, kan verlichten. Erg indrukwekkend. Extra voordeel van de LED lamp is dat deze tijdens het gebruik niet warm wordt.

Duurzame accu of ‘gewoon’ met batterijen

K-NATICS Pro werkt op een 5.000 mAh lithium ion accu. Wat voor een zaklamp een erg krachtige batterij is. Doordat de XHP-LEDlamp die gebruikt is, erg zuinig is, gaat de accu erg lang mee. Met een volledige opgeladen accu kan je de zaklamp 6-8 uur op de meest krachtige stand gebruiken. Op een lagere stand nog langer.

Opladen kan via de mee geleverde usb-kabel. Is de accu leeg, maar heb je de zaklamp toch nog nodig? Dan kan de zaklamp ook gevoed worden door 3 AAA batterijen. De gebruiksduur is dan wel korter.

Robuust en waterdicht

K-NATICS Pro heeft een RVS-behuizing die tegen een stootje kan. Bovendien is de zaklamp stof- en waterdicht. Dat betekent dat je hem ook goed kunt inzetten als het regent, sneeuwt of op bijvoorbeeld het strand.

Review K-NATICS Pro - oplaadbare zaklamp met krachtige batterij | bergfamilie.nl (4)

Ideaal voor de auto, camping of extreme avonturen

Ik neem altijd een zaklamp mee in mijn wandelrugzak, voor het geval dat ik door in de duisternis wordt verrast. Deze zaklamp vind ik daarvoor iets te zwaar. De zaklamp weegt 263 gram. K-NATICS Pro is voor mij meer geschikt om mee te nemen in de auto (voor noodgevallen), gebruik op de camping, of wanneer ik van tevoren weet dat ik avonturen in het donker ga ondernemen.

Wil je toch een goede zaklamp die je voor noodgevallen in je rugzak kunt stoppen? Kies dan voor de K-NATICS Lite die biedt een groot deel van dezelfde functionaliteiten, maar weegt een stuk minder.

Review K-NATICS Pro - oplaadbare zaklamp met krachtige batterij | bergfamilie.nl (5)

Conclusie review review K-NATICS Pro

Ben je op zoek naar een goede oplaadbare zaklamp, die enorm veel lichtopbrengst heeft en waarvan de batterij lang mee gaat? Dan kan ik de K-NATICS Pro van harte aanbevelen. De zaklamp werkt eenvoudig, heeft een super goede accu en biedt enorm veel licht. K-NATICS Pro is verkrijgbaar via de officiële webshop, of via bol.com.

Review K-NATICS Pro - oplaadbare zaklamp met krachtige batterij | bergfamilie.nl (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Laurine Ryan

Last Updated:

Views: 5612

Rating: 4.7 / 5 (57 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Laurine Ryan

Birthday: 1994-12-23

Address: Suite 751 871 Lissette Throughway, West Kittie, NH 41603

Phone: +2366831109631

Job: Sales Producer

Hobby: Creative writing, Motor sports, Do it yourself, Skateboarding, Coffee roasting, Calligraphy, Stand-up comedy

Introduction: My name is Laurine Ryan, I am a adorable, fair, graceful, spotless, gorgeous, homely, cooperative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.